13 tips om geld te besparen tijdens het boodschappen

Boodschappen doe je elke week weer opnieuw en een best wel groot deel van je budget gaat naar eten en dergelijke toe dus hoe kan je daar een beetje op besparen? Ik geef je 10 tips.

Bron

1. Neem je eigen lunch mee naar het werk

Los verpakte wat dan ook is altijd duurder dan dat je het bij je supermarkt haalt, dit geld ook voor stations winkels. Plan elke avond of ochtend vijf minuten in en bespaar je zo een hoop geld.

2. Koop geen eten en drinken onderweg

Zeker als het niet nodig is (als je geen lunch mee hebt is het wel handig, heb je lekkere trek dan niet)
Zoals ik net al vertelde zijn stations winkels duur, een kop koffie kan je ook van thuis mee nemen in een thermos kan. Daarnaast betaal je in bijvoorbeeld e AH to go een stuk meer voor dan bij de gewone AH, zo had ik een keer een pak stroopwafels gekocht bij de AH to Go en deze waren maar liefst 60 sent duurder dan bij de gewone AH. En dan denk je misschien, kind wat zeur je nou. Tel als die kleine bedragen maar bij elkaar op en je bespaard zo een paar tientjes.

Bron

3. Koop nu, eet later

Geen grote vlees eter? snij het stuk vlees dan door de helft, zo kan je er twee keer van eten. vries de andere helft in.
Ik weet van mijzelf dat ik geen hele kipfilet eet. Het is dan ook zonde om wel een hele te koken en het vervolgens weg te gooien. Nou kan je je restjes natuurlijk bewaren (indien mogelijk) maar je kan ook er alvast zorgen dat je niet te veel klaar maakt en de volgende keer ‘gratis eet’.

4. Eet minder vlees

Plofkip of biologisch vlees, vlees is duur. Je portemonnee zou dan ook blij zijn als je een dagje geen vlees of vis eet.

Bron

5. Vergelijk

Vergelijk welke winkel het product goedkoper aanbied
Zoals ik net al vermeld had, huismerken zijn prima maar ook hier zit prijs verschil in. Over het algemeen zullen A merken niet voor heel verschillende prijzen verkocht worden maar je zult je nog verbazen ‘hoeveel’ huismerken uiteenlopen.

6. Online of offline

Kijk of het product online (inclusief verzending) goedkoper is dan in de winkel
Mocht je een vervend online shopper zijn, kijk dan eerst of je aankoop het wel waard is wanneer de verzending erbij komt. Natuurlijk zit niet elke winkel binnen fiets bereik en dan is het logisch maar wanneer je gewoon een media markt om de hoek heb zitten, haal het daar dan af of koop het gewoon in de winkel, net zo makkelijk.

7. The A team

Koop geen A merken maar huismerken, deze zijn prima
A merken zijn een stuk duurder dan B merken of huismerken en zijn vaak prima of net zo goed van smaak, laat die Blue band een keer liggen en neem de basic boter mee. boter is boter maar dan voor de helft van de prijs.

Bron

8. Lijstjes

Maak een lijstje met ALLES wat je nodig hebt
Om te voorkomen dat je dingen vergeet of juist extra koopt, maak een lijstje met alles wat je nodig hebt. zorg er alleen voor datje niet aalleen ‘burritos’ neer zet maar ook alle ingrediënten uitschrijft. Houd je vervolgens wel alleen aan dit lijstje en ga niet los bij de koekjes 😉 .

9. Coupons

Kijk of de winkel mee doet aan geld terug acties of coupons
Wij zien niet als America met de coupons die overal te vinden zijn, toch zijn er vaker geld terug of coupon acties dan je denkt. De Kruidvat heeft ze bijvoorbeeld en supermarkten doen ook vaker mee dan je denkt. Natuurlijk helpt google je een handje op weg voor online aankopen.

Bron

10. Bulk

Koop geen bulk verpakkingen als ze niet goedkoper zijn of niet nodig zijn. (als je alleen woont hebt je echt geen 10 tubes tandpasta nodig)
Ik doe ongeveer een half jaar met een tube tandpasta en daarom is er geen spraken van dat ik een voordeel verpakking van 5 tandpasta tubes ga kopen. Ik hoef immers geen tandpasta voor 2,5 jaar te hebben. Koop voordeel verpakingen alleen als het nut heeft in de prijs en als het echt nodig is. Op de prijskaartjes staat dan ook eigenlijk altijd de prijs per liter of kilo.

Kook in bulk en vries een maaltijd of twee in (denk bijv aan lasagna)
Koken voor een persoon (en zelfs voor meerdere) kan soms wat lastig zijn. Maar je kan jezelf een handje helpen door toch die lekkere lasagna te maken of die stampot. Je kan er immers meerdere porties uithalen. Zo hoef je maar een keer lang in de keuken te staan en de volgende keer hoef je het alleen op te warmen. Als je het in de vriezer doet voorkom je ook nog eens dat je twee keer hetzelfde eet in de week.

11. Alles in een keer

Koop je boodschappen een keer per week in, zo kan je beter zien wat je binnen haalt
Dit is ook gewoon praktisch, je hoeft maar een keer je deur uit en je hebt de rest van de week geen zorgen meer. Ook ben je minder geneigd om onzin aankopen te doen want je bent er maar een keer!

Bron

12. Menu

Bedenk een menu voor de week en maak hier en lijstje met ALLEs wat je nodig hebt
Je kan vaak goed dingen combineren als je duidelijk hebt wat je allemaal wilt eten in een week. Zo kan je bijvoorbeeld beter 1 kilo gehakt halen als je het meerdere keren in de week gaat eten dan dat je elke keer losse verpakkingen gaat halen. Dit is een stuk duurder en je hebt ook meteen ene hoop plastic.

13. 35%

Zit er een 35% korting sticker op het product? check de datum van het product, switch desnoods een maaltijd om en neem het mee!
ALs je je menu een beetje kan omgooien dan kan je net zo goed die komkommer met 35% korting kopen. (Check wel even de datum)

Vragen, opmerkingen of tips? Laat het me weten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s