10 tips om geld te besparen in het huishouden

Iedereen wilt geld besparen toch? In de aankomende artikelen geef ik jou tips hoe jij geld kunt besparen!

Bron

1 – Kleed je warmer en zet de verwarming niet hoger                                                           

Het is super onnodig om meteen naar de verwarming te rennen als je het fris krijgt. Pak een lekker dekentje, doe sokken, sloffen of een trui aan. Maar denk ook aan de rest van je kleding. (Er zijn bijvoorbeeld ook mensen die lopen rond in hun ondergoed en zetten de verwarming op 25 graden (deze mensen heb ik nooit begrepen))

2 – Zet een timer op je verwarming

Indien mogelijk, zet een timer op de verwarming zodat hij automatisch uitgaat na een bepaalde tijd. Bij ons gaat de verwarming automatisch uit om 11:30, ook in de winter. Wij gaan dan naar bed en het is onnodig om het aan te laten staan. Daarnaast is het ok niet opeens in tien seconde koud.

Bron

3 – Uit zetten

Zet apparaten, licht en stekkerblokken uit nadat je er klaar mee bent.
Je gebruikt het niet dus waarom zou je het aanlaten staan. Overigens betekend standby niet dat het apparaat uit staat, het gebruikt alleen minder energie.

4 – Hoor de wind waait door de bomen

Hang de was buiten in plaats van het gebruiken van de droger. Nou gaat dit lastig in de winter maar je hebt gewoon weg geen droger nodig, je kan prima je kleding laten drogen op een was rek of railing.

5 – Multifunctioneel

Gebruik schoonmaak producten met meerdere doeleinden. Zo kan je allesreiniger dan ook voor bijna alles gebruiken. je hebt niet vijf flessen nodige voor in de badkamer, echt niet.

Bron

6 – Home made

Je kan natuurlijk ook je eigen schoonmaak producten maken, dit is goedkoper, eco en superhandig. Overigens geld dit niet alleen voor schoonmaak middelen, je kan eigenlijk alles wel thuis maken, denk bijvoorbeeld aan was middel, deo, tandpasta, shampoo, zonnebrand en meer!

7 – Microvezeldoek

Als je een spiegel schoonmaakt gebruik je al snel vier velletjes keukenrol, ontzettend zonde van dat papier en je geld. een microvezel doek is multifunctioneel en je kan hem eeuwig gebruiken en je kan hem ook nog eens in de wasmachine doen.

Bron

8- Alle kleuren van de regenbook

Het is al lang niet meer nodig om je kleding op kleur te wassen, ja donker en wit en rood en wit gaan niet samen maar verder is het echt niet nodig om elke kleur groep apart en vaak in halve wasjes te wassen. Dit is zonde van je water, energie en geld. Alleen wanneer je kleur en donker bij elkaar doet,z ij de kleur doekjes nodig bij elk andere was zijn dit soort doekjes gewoon overbodig omdat de kleuren niet zo snel afgeven. (Was overigens als nog nooit donker en wit samen, dan vraag je om problemen)

9 – Lekker windje

Wil je het binnen kouder hebben? Zet geen ventilator aan maar zet deuren en ramen tegen elkaar open. (zorg er wel voord at het buiten dan ook afkoelt, het heeft geen nut om op de dag een raam open te zetten want dan laat je alleen maar warmte binnen)

10 – afwas
Was je vaat wat vaker met de hand, een vaatwasser is namelijk echt geen must en als je onder aan de streep kijkt zijn ze ook nog eens duur.

Bonus
Investeer in zonnepanelen. Spreekt voor zich lijkt mij.

Tips, vragen, opmerkingen? Laat het me weten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s