Wat regel je bij verhuizen?

Ja! je hebt een kamer en een contract kunnen tekenen, top!

Nu komt de verhuizing inzicht maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Datum

Het belangrijkste wat er moet gebeuren is dat je een datum plant om te verhuizen.

Hierbij moet je kijken wat je contract vermeld over de ingang datum maar je moet ook kijken naar je eigen agenda en de agenda’s van de mensen die je gaan helpen.

Een tip, een weekend is over het algemeen het handigste, zowel voor de mensen die je helpen als de bezetting van een huis. Er zijn immers vaak mensen die in het weekend naar huis gaan en heb jij dus geen pottenkijkers tijdens het verhuizen.
Bron

Verhuisbericht

Wanneer je gaat verhuizen en op een ander woonadres de meerderheid van je tijd verblijft wordt je geacht om je in te schrijven bij de nieuwe gemeente.

Dit is tegenwoordig ook online te regelen bij de meeste gemeente. Wat houd het precies in? als je je inschrijf bij een gemeente dan ben je officieel bewoner. Dit wil ook zeggen dat je legaal woont in het (studenten)huis waar je naartoe gaat verhuizen.

Nadat je bent ingeschreven (en een wacht periode van 2 weken) bij een gemeente moet je ook een adreswijziging doorgeven bij meerder bedrijven. Denk hierbij aan: DUO, verzekering, bank, scholen, indien van toepassing KVK en eigenlijk elk bedrijf waar je een pasje van hebt.

Webshop en dergelijke zijn niet belangrijk totdat je ergens gaat bestellen, kijk dan waar je dit pakketje bezorgd wilt hebben.


Bron

Persoonlijke verzorging

Bekijk ook of je van tandarts en huisarts wilt veranderen. Dit kan handig zijn als je een flinke reis moet maken voordat je bij hun kan zijn.

Overigens is dit geen must bij verhuizen en ben je hier niet tot verplicht.

Bedenk echter wel dat een huisarts maar een bepaalde hoeveelheid aan patiënten kan hebben. Zit de lijst vol? dan moet jij wachten of jij laat iemand wachten door niet over te stappen van huisarts of tandarts,

Overige

Toen ik ging verhuizen kreeg ik na 2 weken een bericht (in de vorm van een brief) over dat de overschrijving was geslaagd.

Ook werd er mij gevraagd of ik wilde checken of de lijst met ingeschreven bewoners nog klopte. Deze kan je zeker verwachten als je in een studentenhuis woont.

Succes met verhuizen en veel plezier!

Weten wat je allemaal mee moet nemen voor in je nieuwe stulpje? Check dit artikel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s